غذای ماهی قرمز

بازدید: 3,741 بازدید
غذای ماهی قرمز|آکواتول
  • غذای ماهی قرمز

     

    ماهی قرمز (کاراسیوس آراتیس) که آن را ماهی طلایی، ماهی گلی، ماهی حوض نیز می گویند، تاریخی چند هزار ساله را پشت سرنهاده است و از جمله نخستین ماهی هایی است که توسط انسان در منزل نگه داری شدند و هم اکنون از معمولی ترین ماهی های آکواریومی شناخته می شوند.

    جفت گیری انتخابی به تولید ماهیهایی در رنگ های مختلف منجر شده است که بعضی از آن‌ها از رنگ طلایی ماهی‌های اولیه بسیار فاصله دارند. شکل بدن و ترکیب باله و چشم آن‌ها نیز متفاوت است.

    نگهداری از ماهی قرمز به اندازه ماهی آکواریومی می‌تواند مشکل باشد؛ زیرا هردو آن ها نیاز به فضای آکواریوم تمیز، غذای مخصوص و مناسب و رسیدگی هایی از جمله دستگاه واتر پمپ دارند. همچنین تغذیه سالم ماهی، بر سلامت و طول عمر ماهی ها تأثیر بسزایی دارد.

     

    زیستگاه:

    ماهی های قرمز به‌عنوان عضو کوچک خانواده ماهی کپور، بومی شرق آسیا هستند که برای نخستین بار اواخر قرن هفدهم به اروپا وارد شدند. آن‌ها به صورت طبیعی در آب های شیرین ساکن که دارای بستر نرم و پوشیده از گیاهان آبزی هستند زندگی می کند. زیستگاه اصلی ماهی قرمز در سیبری و آسیای شرقی است؛ اما توسط انسان انتشار یافته و امروزه در رودخانه های اروپا نیز دیده می شود.

    همچنین در ایران در رودخانه های حوزه آبریز دریای خز نیز می توانید آن ها را بیابید.

    ویژگی های ماهی قرمز

    بدن این ماهی از نظر شکل ظاهری شبیه ماهی کپور و ماهی برکه‌ای است. شکم و پهلوها نقره‌ای فام و باله دمی فاقد خال‌های سیاه است. تعداد فلس بر روی خط جانبی آن ۳۲–۲۸ عدد و نخستین کمان آب‌ششی در انواع رشد یافته دارای ۵۰–۳۹ عدد خار است.

    بخشی از شهرت ماهی قرمز به مقاومت این گونه بر می گردد. ماهی قرمز، ماهی آب‌های سرد است و قادر است در آکواریوم بدون گرمایش یا در یک استخر ماهی در فضای باز به حیات خود ادامه دهد.

    جالب است بدانید که ماهی قرمز قادر است برای مدت کوتاهی در یک استخر پوشیده از یخ نیز زنده بماند.

    نکته ی مهمی که باید در رابطه با ماهی ها بدانیم این است که ماهی های آکواریومی از جمله ماهی قرمز عموما نسبت به ماهی های وحشی مدت زندگی کمتری دارند و در مجموع برای تغذیه خوب و سالم به غذای بسیار کمتری نیاز دارند.

    غذای ماهی قرمز

    غذای ماهی قرمز در تأمین سلامت ماهی تأثیر بسیاری داشته و از اهمیت بالایی برخوردار است. اهمیت غذای مناسب اگر از فضای تمیز آکواریوم بیشتر نباشد، کمتر هم نیست. ماهی های خانگی از فضای طبیعی رودخانه و دریا دور هستند و به تنوع غذایی بستر رودخانه و دریا دسترسی ندارند. در نتیجه باید ابتدا غذاهای مناسب ماهی های خانگی را شناخته تا بتوانیم فضای مناسبی را برایشان فراهم کنیم.

    در ادامه آکواتول قصد دارد شما را با بهترین و مناسب ترین غذاهای ماهی قرمز آشنا کند.

     

    1. غذای مخصوص ماهی قرمز

    در حالیکه ماهی های قرمز به صورت طبیعی از سخت پوستان، حشرات، گیاهان و ماهی های کوچک تغذیه میکنند، ماهی های قرمز که به عنوان حیوان خانگی نگهداری می شوند، از غذایی که شرکت های تجاری برای ماهی قرمز ساخته تغذیه می کنند. درواقع بهترین و مناسب‌ترین غذای ماهی قرمز، غذاهای مخصوص به آن هاست.

    غذای مخصوص ماهی دارای غلظت پروتئین کمتر (که ماهی قرمز در هضم آن مشکل دارد.) و کربوهیدرات بیشتر است. غذای ماهی قرمز به دو صورت موجود است و ارائه هردو نوع غذا، تنوع غذایی ماهی را ایجاد کرد.:

    • غذای پولکی ماهی:

    غذاهای پولکی همان گونه که از نامشان پیداست به شکل ورقه های کوچک و پولک مانند ساخته می شوند. این غذاها جهت ماهیان دارای دهان نرم و حساس و بیشتر ماهیان کوچک از جمله ماهی قرمز بهترین گزینه محسوب می شوند. این غذا ها بر روی سطح آب شناور می شوند.

    • غذای گرانولی ماهی

    غذای گرانولی، غذای مناسب برای بیشتر ماهیان از جمله ماهی قرمز می باشد که بصورت دانه های ریز و گرد هستند این غذاها عمومی ترین نوع غذا محسوب می شوند که بیشتر ماهیان از آن‌ها استقبال می‌کنند.

    این نوع غذا به صورت گرانول های کوچک فرو رونده در آب همراه با بتا گلوکان می باشد و برای تغذیه روزانه ماهیان کوچک استفاده می شود. نیازهای تغذیه ای و انرژی لازم برای بدن ماهی توسط این غذا تامین می شود. همچنین غذای گرانولی در انتهای آب ته نشین می شود.

     

    1. غذاهای مکمل

    علاوه بر غذای ماهی قرمز، گهگاه می توان بعضی از خوراکی ها را برای تکمیل رژیم غذایی اولیه به ماهی قرمز ارائه داد.

    • سبزی های نیمه پز برگ دار

    (سفید کردن سبزی: سفید کردن نوعی فرآیند پخت و پز است که در آن مادهٔ غذایی که معمولاً یک سبزی یا میوه است در داخل آب جوش غوطه ور می‌شود و بعد از یک فاصلهٔ زمانی مشخص و کوتاه خارج می‌شود و در نهایت در داخل آب یخ یا در زیر آب سرد در حال جریان قرار داده می‌شود (شوک داده می‌شود) تا فرآیند پخت متوقف شود.)

    • لوبیا پخته شده
    • کاهو
    • کلم بروکلی آب پز
    • ذرت خرد شده آب پز
    • کدو سبز آب پز
    • هویج پوست کنده و خرد شده آب پز
    • برش های خیار آب پز
    • جیرجیرک
    • دافنی
    • میگو
    • کرم های خونی
    • کرم های خوراکی
    • ویفر جلبک ماهی
    • نخود پوست کنده

    نکته ی جالب در مورد ماهی های قرمز این است که ماهی ها تا زمانی که غذا باشد غذا می خورند پس حواستان باشد که آن ها زیادی غذا نخورند.

     

    باید ها و نباید های مربوط به غذای ماهی قرمز

    • غذای مخصوص ماهی قرمز باید در ظروف کاملاً دربسته و در جای خشک، خنک و تاریک نگهداری گردد.
    • توجه به تاریخ مصرف غذای ماهی قرمز، یکی از اصول اولیه خرید و نگهداری آن می باشد. از غذا هایی که تاریخ مصرف آن گذشته است به هیچ عنوان برای تغذیه ماهی استفاده نکنید.
    • ماهى قرمز باید با غذا هاى کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات شناور در سطح آب تغذیه گردد.
    • از دادن نان به ماهی اجتناب کنید؛ زیرا می تواند در روده آن ها متورم شده و باعث یبوست و حتی مرگ شود.
    • سعی کنید هرروز درساعت خاصی به ماهی قرمز غذا دهید. با این روش ماهی آموزش دیده و در آن ساعت به سطح آب می آید.
    • به مقداری به ماهی غذا دهید که غذایی بعد از سیر شدن ماهی بر سطح یا درون آب باقی نمانده باشد. غذای باقی مانده در آب، فاسد شده و باعث آلودگی آب و بروز بیماری در ماهی می شود.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    دسته بندی تجهیزات آکواریوم
    اشتراک گذاری
    نوشته های مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید

    هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

    ورود به سایت